Bakan Işıkhan, Konya’da Ziyaretlerde Bulundu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak ve programlara katılmak üzere Konya’ya gitti.
“Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” Programı’na katılan Bakan Işıkhan, burada bir konuşma yaptı. Işıkhan, ilk olarak iş dünyasının temsilcileriyle, girişimcileriyle ve esnafla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Konya, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olmasının yanı sıra köklü tarihi ve dinamik ekonomisiyle de oldukça dikkat çekmektedir. Tarım, sanayi, ticaret ve turizm gibi birçok sektörde ülkemiz ve bölgemiz için önemli bir yere sahiptir. Coğrafi konum ve ulaşım altyapısı sayesinde Konya, Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bu doğrultuda bizler de Konya gibi önde gelen şehirlerimizde iş dünyamızla dirsek teması içerisinde bulunmaktan dolayı da ayrı bir mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Işıkhan, attıkları her adımı vatandaşların rızasını alarak, milletle istişare içerisinde bulunarak sözlerini yerine getirdiklerine vurgu yaparak, “İllerimiz özelinde çalışmalarımızın ve genel faaliyetlerimizin sahadan gelen geri dönüşlerini alıyor, ihtiyaç ve taleplerini de yerinde tespit ediyoruz. Her iş insanımızı da aynı zamanda yaşadığı şehrin ve ilçenin temsilcisi olarak görüyorum. Bu geri dönüşlerin Bakanlık olarak hayata geçireceğimiz proje ve politikalarda önemli rol oynadığını da özellikle ifade etmek isterim” diye konuştu.
Aynı hassasiyetle gelecek yüzyıla, çalışma hayatı başta olmak üzere her alanda vatandaşıyla halkıyla iç içe kronikleşmiş ne kadar sorun varsa bunları ele alıp, tek tek çözüme kavuşturan bir anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Işıkhan, şöyle devam etti:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu yüzyılı inşallah sizlerin de desteğiyle emeğin, üretimin ve çalışmanın yüzyılı yapacağız. Tabi ülkemizin gücü büyük ölçüde yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor. Kalkınma yerelden başlar hakikatine istinaden, yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarımızın da o derece güçlü olacağına yürekten inanıyorum. Çünkü şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki gelişim ve kalkınma yerelden başlar.”
Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Konya’yı sosyal politikalar başta olmak üzere getirdiği nokta itibariyle örnek belediyecilik hizmetlerini başarıyla yürüttüğünün altını çizen Bakan Işıkhan, “Konya Büyükşehir Belediyemizin geçtiğimiz yıl yaşadığımız depremde yaptığı büyük desteklerden ve gayretlerden dolayı Konya halkının büyükşehir ve ilçe belediyelerimizi ve Uğur Başkanımızı tekrar kutluyorum” dedi.
Daha sonra Işıkhan, Ilgın’da esnaf ziyaretinde bulundu.
Ardından kentteki ziyaretleri kapsamında Konya’daki Sivil Toplum Kuruluşları, Sanayi, Ticaret ve Esnaf Odaları ile iftar programında bir araya gelen Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, görevi devraldığından beri her ilde iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldiklerini kaydederek, “İşverenlerimizin, işçilerimizin, esnafımızın, ticaret erbabımızın ihtiyaç ve sorunlarını ilk ağızdan dinliyor, çözüm noktasında tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Konya bu hafta ziyaret ettiğimiz 4. ilimiz. Neredeyse her gün bir ilimizde vatandaşlarımızla milletimizle hemhal olmaya devam ediyoruz. Rabbim güç kuvvet verdikçe de vatanımızın her karış toprağını adım adım gezmeye; 81 il, 922 ilçemizin tamamını Türkiye Yüzyılı’na hazırlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Işıkhan, Konya’nın, insanlık tarihinde yerleşik hayata en erken geçilen bölgelerden biri olarak hem Türkiye hem de dünya için büyük önem taşıdığına değinerek, “Buğday ve diğer tahılların ziraati ilk defa bu topraklarda yapılmış, buradan tüm dünyaya yayılmış. Binlerce yıl medeniyetlere ev sahipliği yapmış, üretimin alın terinin yurdu olmuş bir yer burası. Aynı zamanda Konya Anadolu Selçuklularına başkentlik yapmış, Türk İslam medeniyetine ev sahipliği yapmış köklü bir şehrimiz. Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri’nin, Sadreddin Konevi’nin ilim ve irfanı yine bu topraklarda yeşermiş. Yakın dönemde Konya’dan Hacı Veyiszade, Ali Ulvi Kurucu, Tahir Büyükkörükçü gibi hocalarımız manevi dünyamızı aydınlatmış. Konya, Anadolu’nun yolunu aydınlatan meşalelerden birisi olmuş, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir eserinde de beş sembol şehirden birisi olarak yerini almıştır. Tanpınar, bu aziz şehrimiz için; ‘Bir başkent daima başkenttir. Ne kadar susturulursa susturulsun yine konuşur’ diyor. Bugün Konya’ya baktığımızda gerçekten de konuşan, söyleyecek çok sözü olan bir memleket görüyoruz. Yine yakın siyasi tarihimize baktığımızda öncü rol oynamış, söyleyecek sözü olan liderlere kucak açan bir şehir görüyoruz. Rahmetli Erbakan hocamız Milli Görüş hareketini 1969’da Konya’dan başlattı” diye konuştu.
“Konya’nın Büyük Potansiyeline Güvenerek Son 21 Yılda Genel Bazda 372 Milyarı Aşkın Yatırım Yaptık”
Konya’nın; milli iradenin, demokrasinin, maneviyatın ve mukaddesatın sarsılmaz kalelerinden birisi olarak zihinlerine kazındığını, gönüllere taht kurduğunu aktaran Bakan Işıkhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Konya’da büyük bir potansiyel, Konyalılarda muazzam bir dinamizm var. Konya Anadolu’nun tahıl ambarı, bereketi olmuştur. Ancak son 21 yılda Konya, ticarette, sanayide, ihracatta da bir marka şehir oldu. Bugün dünya çapında markalar üretir hale geldi hamdolsun. Bizler de Konya’nın bu büyük potansiyeline güvenerek son 21 yılda genel bazda 372 Milyarı aşkın yatırım yaptık. Sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın yaptığı yatırım ve vatandaşlarımıza aktardığı destek tutarı ise 11 Milyar Lirayı aşmış durumda. Konya ise bu yatırımları ülkemizin geleceği için katma değer üreterek, kalkınmamıza öncülük ederek en iyi şekilde kullandı. Devlet millet el ele yürümenin, ülkemizi ve milletimizi birlikte büyütmenin en güzel örneklerinden birisini ortaya koyduğunuz için ben şahsım ve milletimiz adına bu şehrin her bir emektarına şükranlarımı sunuyorum.”
Işıkhan, Devletin asli görevinin, vatandaşların huzur ve refahını temin etmek olduğuna işaret ederek, “Bakanlık olarak; SGK, İŞKUR, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte her zaman yanınızda ve destekçiniz olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çalışma hayatından sosyal güvenliğe kadar inisiyatif aldığımız her konuda her daim istişareyi, iletişimi, diyaloğu ön planda tutmaya devam edeceğiz. Bu noktada fikirleri, görüş ve önerileri dinlemek bizler için en değerli yol gösterici olacaktır. Bu birlik ve beraberlik ruhunu, başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak her alanda muhafaza etmeye, geliştirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu yüzyılı; emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız inşallah” dedi.
“Gelişim, İlerleme ve Kalkınma Yerelden Başlar”
Türkiye’nin gücünün büyük ölçüde yerel yönetimlerin gücünden geldiğine vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Kalkınma yerelden başlar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarimizin de o derece güçlü olacağına inanıyoruz. Çünkü şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki; gelişim, ilerleme ve kalkınma yerelden başlar. Bunun en güzel örneği, canlı kanıtı; Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bildiğiniz gibi ülkemizin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim vizyonu da belediyecilikten geliyor. Şu an ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek sadece Türkiye’nin geleceğini değil aynı zamanda dünyanın geleceğini de inşa etme gayretinde olan Cumhurbaşkanımızın 40 yıllık başarı hikayesinin; belediyecilikle, yerel yönetimler vizyonuyla başladığını unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.
Işıkhan, Konya’nın, sadece kendi geleceğini değil, ülkesinin geleceğini de düşünen bir şehir olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“6 Şubat depremlerinde deprem illerimize can suyu oldunuz. Başkanımız bizzat sahada canla başla, gece gündüz uyumadan çalıştı şahidiz. Bu şehre çalışan, üreten, geliştiren yönetimler yakışır. Konya nasıl ki kadim tarihimize başkentlik ettiyse, Türkiye Yüzyılı’na da öncülük edecektir. Ülkemizin kalkınması, vatanımızın istikbali adına emeği ve alın terini bölüştüğümüz Konyalı kardeşlerimle aynı sofralarda ekmeğimizi de bölüşüyor olmak birlik ve beraberliğimizin en net göstergesidir.”