Genel Müdürlüğümüz İle Alman Yasal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV) Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
21 Mayıs 2024, Salı
Genel Müdürlüğümüz İle Alman Yasal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV) Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Almanya Federal Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Sn. Anette KRAMME ve beraberindeki heyet 21 Mayıs 2024 tarihinde Bakanlığımızı ziyaret etti.
Ziyarette, Bakan Yardımcımız Sn. Dr. Adnan ERTEM, Genel Müdürümüz Sn. Prof. Dr. M. Fatih Bilal ALODALI, SGK Başkan Yardımcısı Sn. İsmail ERTÜZÜN, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Sn. Oğuz TUNCAY, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yrd. Sn. A. Nazif GARİBAĞAOĞLU, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Sn. Mustafa IŞIK, Yurtdışı Vatandaş Hizmetleri Daire Başkanı Sn. Mahmut Musa KARABULUTLU ile Almanya Federal Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Sayın Anette KRAMME, Alman Yasal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV)) Genel Müdürü Sn. Dr. Stefan HUSSY, Özel Kalem Sn. Holger SCHUSTER, Şube Müdürü Sn. Patricia HEİMANN, Uzman Sn. Josefin PFEUFER, Bakanlık Müşaviri Sn. Gabriele WEİNHOLD, Almanya Çalışma Ataşeliği -Yerel Uzmanı Sn. Sinan ZEYNELOĞLU, Uluslararası İlişkiler Müdürü Sn. Dr. Gregor KEMPER, Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Nevzat BAĞLI’nın katıldığı toplantıda iki ülkenin Bakanlıkları arasında yapılan ve yapılması planlanan işbirliği çalışmaları görüşüldü.
Görüşme sonrasında Genel Müdürlüğümüz ile Alman Yasal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV) arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.
İşbirliği Protokolü imza törenine Bakan Yardımcımız Sn. Dr. Adnan ERTEM, Bakan Yardımcımız Sn. Prof. Dr. Lutfihak ALPKAN, Genel Müdürümüz Sn. Prof. Dr. M. Fatih Bilal ALODALI, Almanya Federal Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Sn. Anette KRAMME ve Alman Yasal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV) Genel Müdürü Sn. Dr. Stefan HUSSY katıldı.
İmzalanan bu protokol ile iki ülke arasında iş sağlığı ve güvenliği alanında “İklim Değişikliği ve İklim Değişikliğinin Çalışanlara ve Çalışma Hayatına Etkileri, Dijitalleşme ve İSG, Meslek Hastalıklarının Ve İş Kazalarının İncelenmesi, Araştırılması, Raporlanması ve Önlenmesi ile konuyla ilgili mevzuat ve kurumsal yapının düzenlenmesi, Kişisel Koruyucu Donanımlar (KKD), Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları, İş Hijyeni Uygulamaları, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği, Güvenlik Kültürü, İSG’nin Eğitim-Öğretim Sistemine Entegrasyonu” konularında işbirliği ve ortak çalışmaların yapılması, bu konularla ilgili projeler yürütülmesi, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulması ve ortak yayınların çıkartılması hedeflenmektedir.