Yayınlar
Afiş, Yayın ve Doküman Taleplerine İlişkin Açıklama
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü olarak 2010 yılından itibaren yoğun şekilde elektronik ortam çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda dijital kütüphane oluşturulması ile kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan tüm afiş, broşür, dergi, kitap ve diğer yayınlar elektronik ortamda kullanımınıza sunulmuştur. 01.04.2019 tarihi itibari ile herhangi bir şekilde yayınların basımı gerçekleştirilmeyecek olup, yayın talebinde bulunan yararlanıcılar kendi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarım ve içerikte herhangi bir değişiklik yapmadan (5846 Fikir ve Sanat Hakları Kanunu’na uygun şekilde) aslına uygun olmak kaydıyla basım işlemlerini gerçekleştirebilirler.
AFİŞLER
BROŞÜRLER
İSG DERGİSİ
-
39.sayı
*.XLS Excel, *.AI Adobe Illustrator, *.PDF Adobe Acrobat Reader
*Dosyayı indirmek için kırmızı ikona tıklayabilirsiniz.
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İSG BİLGİ KARTLARI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UZMANLIK TEZLERİ
-
Kobilerin İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından Durumları, Kobilerin İSG Konularına Yaklaşımları, Risk Algıları ile Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Tespiti ve İSG Yönetim Modelleri...Sakine OVACILLI
*.XLS Excel, *.AI Adobe Illustrator, *.PDF Adobe Acrobat Reader
*Dosyayı indirmek için kırmızı ikona tıklayabilirsiniz. -
Tehlikeli Kimyasal Maddelerin İthalat Kontrolü İşlemlerinin İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi ile Kontrol Belgesi Yönetim Bilgi Sistemi Yapısının Oluşturulması...Mesut AKANER
*.XLS Excel, *.AI Adobe Illustrator, *.PDF Adobe Acrobat Reader
*Dosyayı indirmek için kırmızı ikona tıklayabilirsiniz.
KİTAPLAR
KONTROL LİSTELERİ
Bilindiği üzere, 6331 sayılı Kanunun “işverenin genel yükümlülüğü” başlıklı 4 üncü maddesi birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca işverenler işyerinde risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmak ile yükümlüdür. Söz konusu yükümlülüğün ne şekilde yerine getirileceği ile ilgili hususlar ise 29/12/2012 tarih ve 28512 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğinde belirtilmektedir. Bununla birlikte, Kanunun “iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri”, “iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi” başlıkları altında yer alan 6 ve 7 maddeleri kademeli olarak yürürlüğe girmektedir.
Söz konusu süreçte, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirme yükümlülüğü başlamamış olan işyerleri ile özellikle küçük esnaf ve sanatkara yönelik Bakanlığımız, geçtiğimiz dönemde, işverenlere bu konuda yol göstererek risk değerlendirmelerinin işverenlerin kendileri tarafından yapılmasını sağlamak ve süreci kolaylaştırmak amacıyla çeşitli sektörlere yönelik örnek niteliğinde risk değerlendirmesi rehberleri yayımlamıştır. Ancak söz konusu çalışmaların başlatıldığı süreçten bu yana iki yıl geçmiş olup iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirilmesi, 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinin haricinde tüm işyerleri için yürürlüğe girmiştir. Dolayısıyla bu işyerlerinde risk değerlendirmesinin gerçekleştirilmesi, işyerindeki çalışma ortam ve şartlarını bilen ve bu konuda görevlendirilen İSG profesyonellerinin yükümlülüğündedir.
Bu süreçte, sahadan alınan geribildirimler ve çalışmaların ticari amaçlar ile kullanılıyor olduğunun görülmesi Bakanlığımızı adım atmaya yöneltmiş olup bundan sonraki süreçte, İSG profesyoneli görevlendirme yükümlülüğünün yürürlüğe girmediği işyerleri için risk değerlendirmesi yerine geçmeyecek ancak çalışma ortamını iyileştirmeye yönelik kontrol listelerinin yayımlanmasına karar verilmiştir. Risk değerlendirmeleri hususunda ise İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 17 nci maddesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, işçi-işveren ve memur sendikaları ile kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları faaliyet gösterdikleri sektörde rehber çalışmalarında bulunabilirler.
NAPO'nun EĞİTİM VİDEOLARI
NAPO bir çizgi dizi kahramanıdır. O herhangi bir endüstri veya sektörde çalışan sembolik bir işçidir. NAPO belirli bir iş veya çalışma ortamıyla sınırlandırılmamıştır, ancak kişiliği ve fiziksel görünümü tüm filmlerde aynı kalmaktadır. NAPO ne iyi ne kötü, ne genç ne yaşlı normal bir kişidir. Bu bağlamda, kültürel açıdan nötrdür. O istekli bir çalışandır; fakat kontrol edilemeyen durumların kurbanı olabilmekte, bu durumlarda tehlike veya riskleri tanımlayıp, iş organizasyonu ve güvenliği arttırma konusunda iyi önerilerde bulunmaktadır. NAPO, güçlü tepki ve duyguları olan sempatik ve etkileyici bir karakterdir. NAPO, sinirlendiğinde, sıkıldığında veya aşık olduğunda bunu gösterir! Bu yüzden, genç çalışanlardan, bir şirkette yıllardır çalışanlara kadar herkes NAPO'yla özdeşleştirilebilir.
Temizlik İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği
İnşaatta İş Sağlığı ve Güvenliği
Yüksekte Yapılan Çalışmada Güvenlik
Soru Sormaktan ve danışmaktan Çekinme
Diğerlerinin Güvenliğinide Hesaba Katın
Kendine Aşırı Güven Zarar Verir
Uyarı İşaretleri Yeterli Olmayabilir
Toplu Taşıma Araçları Tercih Edilmelidir
Geçici Çözümlere Başvurmak Risk Almaktır
Her Ürünün Kendine Ait Ambalajı Vardır
Aşırı İş Baskısı Zararlı Olabilir
Uygun Olmayan Araç Gereç + Yetkin Olmama = İş Kazası
Koruyucu Gözlük Kullanılmalıdır
Kulak Koruyucusu Kullanılmalıdır
PROJE RAPORLARI
REHBERLER
ULUSLARARASI İSG KONFERANS BİLDİRİLERİ
-
9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi Bildiri Tam Metinleri Kitabı- International Conference on Safety & Healty Fulltext Book
*.XLS Excel, *.AI Adobe Illustrator, *.PDF Adobe Acrobat Reader
*Dosyayı indirmek için kırmızı ikona tıklayabilirsiniz.
ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİ BÜLTENİ
ULUSLARARASI YAYINLAR